Festivalutstilling om kvinnehjertet

Bergen sanitetsforening er en viktig partner for Siste kapittel, og vi er heldige som får være en av deres satsninger på eldrefeltet. Nå utvider vi samarbeidet, og skal markere Bergen sanitetsforenings 125-års jubileum med en egen utstilling under Siste kapittel-festivalen 19. juni. I utstillingen vil vi utforske kvinnehjertet som et hardtarbeidende kroppslig organ, men også som en tidløs poetisk metafor for engasjement og lidenskap.

Bergen sanitetsforening er en visjonær lokalforening under Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS). Da NKS feiret sitt 120-års jubileum, inviterte de den enestående Frank Aarebrot til å si noe om sanitetskvinnenes rolle i utformingen av velferdsstaten. Vi velger å markere vårt utvidede festivalsamarbeid med dette korte innslaget, og tar professor Aarebrots betraktninger med i arbeidet frem mot seminar og festival i juni…

Les mer om det nye hjertesenteret her: Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner | Universitetet i Bergen (uib.no)

Les mer om Bergen sanitetsforening her: Bergen Sanitetsforening - Bergen Sanitetsforening

Bildet på forsiden av nyhetssaken er hentet fra Sandeep Jauhars bok Heart: A History (se: Like the biological heart, the metaphorical heart has both size and shape - Penguin Random House India)

Previous
Previous

Online workshop: Futures of Ageing 2

Next
Next

En julehilsen