Frivillig til festivalen?

16_9_banner_05.png

Vi trenger deg som frivillig til Siste kapittel-festivalen 19.juni! Her kan du lese mer om hva du får som frivillig, hva du forplikter deg til og hva de ulike oppgavene innebærer. Vi ønsker at festivalen skal være en inkluderende arena både for deg som er frivillig og for våre publikummere. Din alder og funksjonsnivå skal tas hensyn til både som frivillig og som publikummer. Meld deg som frivillig i dag, og bidra til å gjøre Bergen til en litt mer inkluderende og aldringsvennlig by!

Vi ønsker å skape en hyggelig festivalstemning både for frivillige og publikum. Når du er på vakt som frivillig vil du ha noen som kommer rundt i ny og ne og avlaster deg, slik at du kan gå og se noe på programmet. Ettersom festvalen arrangeres med færre publikummere i år, vil det ikke være så travelt på vakt. 

Som frivillig får du: 

  • Et gratis måltid og tilgang på kaffe/te når du er på jobb 

  • En eksklusiv Siste kapittel-t-skjorte og et unikt bærenett med kunstprint av SKURK

  • En opplevelse for livet!

På grunn av kapasitetsbegrensninger i forbindelse med smitteverntiltak er vi nødt til å begrense antall publikummere per arrangement. Dette vil også gjelde frivillige. For å kunne overholde logistikken og følge retningslinjene for kapasitet for 2021, vil vi holde av et gitt antall plasser til frivillige per arrangement. Du vil få mer informasjon om hvordan disse plassene administreres av frivilligansvarlig i løpet av juni.

Som frivillig forplikter du deg til å: 

  • Jobbe enten 4 timer eller 6-8 timer under festivalen. Arbeidstid avhenger av arbeidsoppgaver og ditt funksjonsnivå. Har du spesielle behov tilpasser vi arbeidstid og oppgaver

  • Følge instruksjonene du får på informasjonsmøter, e-post og på jobb 

  • Møte i tide i tråd med instruksene, og passe på at du tar kontakt med oss på forhånd om du blir forhindret fra å jobbe

  • Være edru når du er på jobb

  • Tilegne deg kunnskap om festivalprogrammet og være en god representant for Siste kapittel

  • Ha på Siste kapittel-t-skjorte når du er på jobb (og kun når du er på jobb)

Frivilligroller

Som friviilig arbeider har du bare en vakt i løpet av festivaldagen 19.juni. En vakt varer typisk rundt syv timer, men dersom en slik lengde blir et hinder for din deltakelse som frivillig under festivalen, er det også mulig å få tildelt en kortere vakt på rundt 4 timer. Du kan bidra til å holde orden og informere som trivselsvakt inne eller ute, hjelpe oss med rigging og dekorasjon, være sjåfør, eller være folkehjelper og bistå publikummere som litt ekstra hjelp.

Trivselsvakt inne

Som trivselsvakt inne vil du få ansvar for å informere publikum om programmet, svare på spørsmål om festivalen, sørge for at smittevernregler blir overholdt, guide publikum i riktig retning og ellers være festivalens ansikt utad. Du vil gjerne få ansvar for et område inne. Som trivselsvakt inne kan du velge mellom tidlig eller sent skift. Tidlig skift begynner mellom 9 og 10 og slutter mellom 15 og 18. Sent skift begynner rundt 14.00/15:30  og slutter rundt 22:00 /22:30. Skiftene har en lengde på mellom 4 og 8 timer. Du kan spesifisere i søknadsskjemaet om du har behov for kortere vakter.

Trivselsvakt ute

Som trivselsvakt ute vil du få ansvar for å informere publikum om programmet, informere publikum om programmet, svare på spørsmål om festivalen,  sørge for at smittevernregler blir overholdt, guide publikum i riktig retning og ellers være festivalens ansikt utad. Du vil gjerne få ansvar for et område ute i hagen. Musehagen er et levende museum og det er viktig for oss å vise publikummet vårt hvordan man kan opptre hensynsfullt i hagen og sørge for å ta vare på planteutstillingen under festivalen. Trivselsvakt ute har et tidlig skift. Skiftene har en lengde på mellom 4 og 8 timer. Du kan spesifisere i søknadsskjemaet om du har behov for kortere vakter.

Billettør

Som billettør vil du være ansvarlig for innslippet til de forskjellige programbolkene. Du du vil ha ansvar for registreringen av publikummere på en hyggelig og effektiv måte. Din oppgave vil også være å sørge for at publikum sitter på sine faste tilviste plasser når arrangementet starter. Du vil få opplæring i billettsystemet og vil kunne hjelpe publikummere som trenger teknisk hjelp for å registrere seg. Som billettør kan du velge mellom tidlig og sent skift. Tidlig skift begynner mellom 9 og 10 og slutter mellom 15 og 18. Sent skift begynner rundt 14.00/15:30 og slutter rundt 22:00 /22:30. Skiftene har en lengde på mellom 4 og 8 timer. Du kan spesifisere i søknadsskjemaet om du har behov for kortere vakter.

Rigging og dekorasjon

Som rigg/deko-frivillig får du være med på å gjøre Muséhagen og Naturhistorisk museum om til et festivalområde. Dette kan blant annet innebære å pynte aulaen med busker og trær, sette opp stoler og bord, sette sammen utescenen, henge opp lyslenker og sørge for at alle innganger er skiltet riktig. Etter festivalen vil du være med på å rydde og pakke ned. Rigg/Deko jobber enten dagen før festival, tidlig skift på selve festivaldagen eller dagen etter festival (nedrigg).

Sjåfør

Som sjåfør vil du være ansvarlig for å få alt til og fra festivalen.  Du vil være være med på å hente og bringe alt fra trær og busker til pynt og rigg, til foredragsholdere fra flyplassen eller hotell. Sjåfør jobber tidlig eller sent skift 18., 19. eller 20. juni. Om du skal være sjåfør må du være over 25 år og hatt lappen i mer enn 5 år. Det er en bonus om du har førerkort som også omfatter lastebil.

Folkehjelpen

Som folkehjelper vil du ha ansvar for å hjelpe folket:) Mennesker som har nedsatt kognitiv fungering, eller er dårlige til beins skal ha like stor glede av å oppleve festivalen som alle andre publikummere. Folkehjelpen skal være tilgjengelig for alle som har behov for litt ekstra hjelp og veiledning. Som folkehjelp kan du velge mellom tidlig eller sent skift. Folkehjelpen har et tidlig skift som begynner mellom 9 og 10 og slutter mellom 15 og 18. Sent skift  begynner rundt 14.00/15:30  og slutter rundt 22:00 /22:30. Skiftene har en lengde på mellom 4 og 8 timer. Du kan spesifisere i søknadsskjemaet om du har behov for kortere vakter.

Previous
Previous

Billetter her!

Next
Next

Hans + Liv