Hvordan vil du bo?

Hvordan vil du bo når du blir eldre? Er det bare opp til den enkelte å finne gode løsninger, eller bør det offentlige være pådriver for aldringsvennlige boformer?

Her kan du høre Eva Margrethe Aakerlund fortelle om hvordan det er å bo i et annerledes seniorfellesskap kalt Helgetun i Bergen. Her har beboerne tilgang på grendahus, veksthus, felles bibliotek, gjesterom og stue. De kan også bidra som frivillige i barnehage eller på aktivitetsgård om de ønsker det.

Helgetun seniorfellesskap er bygget av GCRieber-fondene

Helgetun seniorfellesskap er bygget av GCRieber-fondene

Intervjuet med Eva Margrethe Aakerlund ble gjort i forbindelse med prosjektet BOPILOT, som er et forskningsbasert innovasjonsprosjekt med støtte fra Norges Forskingsråd. Underprosjektet Bopilot Designsprint ledes av Byarkitekten i Bergen, og er trukket frem av DOGA som et godt eksempel på tverrfaglig samskaping mellom utbygger, arkitekt og fremtidige beboere. Her er noen bilder fra deres tredagersprosess som endte med en offentlig visning på Litteraturhuset i Bergen med blant annet byråd for klima, miljø og byutvikling, Thor Håkon Bakke.

IMG_2630.jpg
IMG_8821.JPEG
IMG_9037.JPEG
IMG_9913.JPEG
image004.png
image003 (1).png
IMG_9990.JPEG
Previous
Previous

How to narrate malady?

Next
Next

Online workshop: Futures of Ageing 2